返回列表 發帖

認真數過,泣填+冬講乘,一共有十間餅食店舖,分分鐘多過時代廣場,可能將軍澳人,太喜歡"架佬"文化,無甜品食唔落飯……惊人!

財團壟斷
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

認真數過,泣填+冬講乘,一共有十間餅食店舖,分分鐘多過時代廣場,可能將軍澳人,太喜歡"架佬"文化,無甜 ...
klpercy 發表於 31/10/2017 07:46 PM

我無甜不歡
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 13# sung123

我也喜愛吃甜品,香港品牌餅店,如"美x、聖按x、……質素不及外来品牌,尤其"美x(冬凱糖),只著重利潤,收費也不平宜,餅底無啲蛋味,餅面啲料,更一般般,但是"龍倒",雖則本地品牌,算是不錯

回復  sung123

我也喜愛吃甜品,香港品牌餅店,如"美x、聖按x、……質素不及外来品牌,尤其"美x(冬 ...
klpercy 發表於 2017-11-1 06:22

龍倒我都覺得唔錯,當美x出左d百幾二百的蛋糕時,佢d價錢變得相對合理。

一田賣芝士餅果間,而家買一個芝士餅,加$11買多個芝士撻,吸引顧客。
起碼我之前無幫襯過,都買黎試。 ...
dcmarco 發表於 2017-10-30 08:31

其實芝士撻食得多好「漏」,我一次過食兩三個已經頂唔順……

其實芝士撻食得多好「漏」,我一次過食兩三個已經頂唔順……
layman 發表於 2017-11-1 11:12

"一次食兩三個" ... 我只能食到一個 ...

"一次食兩三個" ... 我只能食到一個 ...
何偉濤 發表於 2017-11-1 11:21

咁你就真係孤寒啲……
我鍾意食嘢……

回復 15# dcmarco

简中推廣!指定信用咭九折,將軍澳站店,好似係下午六点後,八折,可試下執死鷄!

回復 18# layman

咁多奸餅舖,最揾笨係"啞甩司B",美x質素,服務牲冷感,收費一流