返回列表 發帖

廁所LED燈

廁所換咗LED燈,中間一個壞咗,問左間電器鋪話要成組換,唔知真唔真?請問有冇人知邊度有得配呢?

可以更換LED driver
向亂花泥頭費說Οχι (希臘語: 不), 向天價加圍標標書說止め (AV語: 不要), 向跟進執修不力說non (法語: 不)

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

可以更換LED driver
何偉濤 發表於 2017-11-7 14:56

即係???

即係???
StreetBoy 發表於 2017-11-7 14:59

白色零件

白色零件
何偉濤 發表於 2017-11-7 15:07

即係都要找電工師父做, 唔係自己換燈胆咁簡單

即係都要找電工師父做, 唔係自己換燈胆咁簡單
StreetBoy 發表於 2017-11-7 15:18

個LED驅動$20, 師父人工$200 ...

個LED驅動$20, 師父人工$200 ...
何偉濤 發表於 2017-11-7 15:23

明白, 師父上門$200咁平? 話時話, 依家啲LED燈耐用度真係低, 年幾貨仔就壞

明白, 師父上門$200咁平? 話時話, 依家啲LED燈耐用度真係低, 年幾貨仔就壞
StreetBoy 發表於 2017-11-7 15:34

記憶中有得淘

記憶中有得淘
layman 發表於 2017-11-8 17:09

其實我唔知要換啲乜先得, 換燈胆? 定換詳LED驅動?? 定要成組換???
我成日以為壞咗就咁換燈胆, 點知咁麻煩

其實我唔知要換啲乜先得, 換燈胆? 定換詳LED驅動?? 定要成組換???
我成日以為壞咗就咁換燈胆, 點知咁麻 ...
StreetBoy 發表於 2017-11-9 12:05

你先拆一個良好的膽,換上去看看如何,如果著,即係個膽壞咗,咪換膽囉。