返回列表 發帖
你先拆一個良好的膽,換上去看看如何,如果著,即係個膽壞咗,咪換膽囉。 ...
layman 發表於 2017-11-9 12:07

今晚扒上去試試先

回復 11# StreetBoy

換led胆,不如換套新led天花燈,1套约1佰有找,phillips出品,7吋直尺,

回復  StreetBoy

換led胆,不如換套新led天花燈,1套约1佰有找,phillips出品,7吋直尺, ...
klpercy 發表於 2017-11-9 16:39

$100/套咁平? 那裡買? 即係成set野連火牛換晒佢?其實我呢套不是交樓果套, 係新裝上去, 估唔到咁易壞

回復 13# StreetBoy

鴨記!有幾間賣燈店舖,西九反方向行,過左屎坑

约两、三年换一套,不需換光管,最好,黃光+白光。否則光到亞媽唔認得!

约两、三年换一套,不需換光管,最好,黃光+白光。否則光到亞媽唔認得! ...
klpercy 發表於 2017-11-9 17:32

不是光管,係洗手盆上邊組射燈

回復 16# StreetBoy

除非你想保留水晶燈,天花罩燈内置光營,光身罩售九十,我用左兩組,光+白,因為太太扮靚靚!很易裝,用鑼絲+絲毋收緊,因為燈座很輕,唔會高空墜物!

除非你想保留水晶燈,天花罩燈内置光營,光身罩售九十,我用左兩組,光+白,因為太太扮 ...
klpercy 發表於 2017-11-9 17:48

師兄如果唔嫌麻煩,可否影相來睇下,謝謝你

換led胆,不如換套新led天花燈,1套约1佰有找,phillips出品,7吋直尺, ...
klpercy 發表於 2017-11-9 16:39

佢好似係洗手盤上面嗰幾盞呀,唔係六吋嗰隻呀……

https://www.philips.com.hk/c-p/333616166/-
相似產品,你参考一下