返回列表 發帖
相似產品,你参考一下
klpercy 發表於 2017-11-9 18:53

你睇返一樓個帖啦,有相架,佢唔係講你嗰種呀!

回復 19# layman

我拆左好耐!客厕轉左天花罩燈,主厕用一盏兩頭天花燈,约7吋深x12吋濶因為老婆貪靚!

首都厕所近镜天花燈,不知和领都是否相同!我拆左盞燈,因清潔麻煩!

首都厕所近镜天花燈,不知和领都是否相同!我拆左盞燈,因清潔麻煩!
klpercy 發表於 2017-11-9 20:38

應該一樣

回復  layman

我拆左好耐!客厕轉左天花罩燈,主厕用一盏兩頭天花燈,约7吋深x12吋濶因為老婆貪靚! ...
klpercy 發表於 2017-11-9 20:33

其實我都有啲想拆掉主客廁的水晶燈

回復 25# StreetBoy

用内置式led燈,不需换光管,约兩、三年全组更换,价格相宜,好過三幾個月换一次光管,厕所用天花燈,的起心肝,己全部换了"飛利保"·

回復 24# layman
多謝!明白了·

其實我都有啲想拆掉主客廁的水晶燈
StreetBoy 發表於 2017-11-10 09:05

我實驗性用緊LED驅動代替腸肛"自稱"係P牌電子火牛, 建議搵電工師父換晒LED牛用LED好過

我實驗性用緊LED驅動代替腸肛"自稱"係P牌電子火牛, 建議搵電工師父換晒LED牛用LED好過 ...
何偉濤 發表於 2017-11-10 10:09

這是一勞永逸的做法。
除了水晶上面的燈,廚、廁的燈都換晒LED,第一更光更亮,第二慳錢。光是每次煥燈泡,貴嗰陣時是40大元一個,半年報銷,到連火牛都壞埋,仲煩!
klpercy介紹用LED燈是有原因的,淘寶價30蚊人仔有找,換咗兩年,仍然運作正常。
更換簡單,做晒安全守則,應該無事。

我實驗性用緊LED驅動代替腸肛"自稱"係P牌電子火牛, 建議搵電工師父換晒LED牛用LED好過 ...
何偉濤 發表於 2017-11-10 10:09

我已經係換咗全新火牛全新LED燈, 但都係年幾就壞, 我昨晚再扒上去睇, 好似白色個driver又link住粒LED燈, 冇乜信心拆散佢, 電工野我真係唔識又怕漏電