返回列表 發帖
回復 29# wyk

Wyk 你贊成「書面秘密議決」嗎?
你贊成黑箱
作業嗎?

是否公契規定???
4千個業主及屋苑的居民,
對於業委會的「書面秘密議決」
冇任何被詢諮權?
冇任何知情權?
冇任何討論權?

荒謬!真係好荒謬!

居然將業委會重要敏感資訊,包括屋苑預算案數字,招標承辦商名單,工程合約金額,回標 ...
newchapter 發表於 2017-11-15 22:57

如題「荒謬!真係好荒謬!

當你們再入局業委會,已經沒有再參與業委會會議,
昨晚街坊應邀下10點幾出席,荒謬的事件竟然發生在連任的業委身上,
異口同聲對今屆才入局的阿棠報以「唔係呀!已經改咗好幾年!
用鄙視的態度報以哈!哈!哈」大家口口聲聲話為屋苑,但從小小
動作,就見大家沒有容人之道,針對棠一人!

康小姐你口口聲聲話維護屋苑利益,請問如何維護?
昨晚得知委員不得向外發放任何資訊,否則會被顯責,
唔怪得去年Kimi 什麼也沒有給我們業主知情,你們
即是有權用盡,阻止業主知情杈?

屋苑漏水問題嚴重,你沒有理由唔知掛?昨晚8座業委
要M0解決迫切的8⃣️座漏咸水問題,漏鹹水比任何野仲緊要呀!D石屎剝落,爛晒點搞?
是否我哋變危樓你先至驚啊!五座漏水,漏足五年啦!你哋做咗咁多屆,我都唔知你點樣去監督M0?
難道你3座完全冇漏水?任由M0拖!

仲有就係你話嗰啲招標唔可以公開,損害屋苑利益,怎損害?11座光井外牆喉管工程,
回標為何差幅咁大?由$11萬幾至$180萬幾,業委有沒有要MO解釋回標標書內容?避免圍標。
原來

如題「荒謬!真係好荒謬!

當你們再入局業委會,已經沒有再參與業委會會議,
昨晚街坊應邀下10點幾 ...
wsit 發表於 2017-11-16 08:38

原來有啲工程應該係長工做嘅,但現在屋苑自己做咗先,啲錢收唔收到都未知?
但屋苑就要預支,咁想請問下有冇文件證明長江一定會俾錢嘅呢?

Layman 先生請問你是否康小姐的背後軍事呢?
阻止發放資訊給業主,剝奪業主知情權!你們是否陷領都業主於不義呢!

最近的「書面議決」其他議題,請登入「家在康城」Facebook瀏覽。
袋住先 發表於 2017-11-15 18:12

嘩!利害!全領都個兜肚都畀全世界睇埋!
佩服!

原來有啲工程應該係長工做嘅,但現在屋苑自己做咗先,啲錢收唔收到都未知?
但屋苑就要預支,咁想請 ...
wsit 發表於 2017-11-16 08:48

我是康小姐的軍事?唔明!
呢幢樓由開始本來只有兩人,一個係我,一個係樓主袋住先,佢一路講,我一路問,雖然我昨晚返屋企食飯前,佢基本上乜都答唔到,但從無康小姐參與,關佢乜事?其實又關你乜事。
不過今朝起身才知道你們領都全邨的兜肚都被人 Po 出來,我都好耐無見過咁嘅嘢,真係幾謊謬,你唔係有份做軍師啩?如果係……,最好找個法律界朋友諮詢一下啦!

我是康小姐的軍事?唔明!
呢幢樓由開始本來只有兩人,一個係我,一個係樓主袋住先,佢一路講,我一路問, ...
layman 發表於 2017-11-16 09:19

我何得何能做軍師!

我何得何能做軍師!
wsit 發表於 2017-11-16 09:52

咁又唔使即縮……
在這討論區個個都知我只是一個見識膚淺、九唔搭八、終日撩事鬥非的八公啦,你又唔係第一日上網,點可能估我是康小姐的軍師?
況且,KK、葉生、康小姐已被人稱為「地下謊粉」,我同謊張如同陌路,佢哋在另一討論區用粗口罵我都未找數,我點解要做地下謊粉的軍師,這未免太矛盾吧!

丫,仲有,你講「阻止發放資訊給業主,剝奪業主知情權!你們是否陷領都業主於不義呢!」
希望嗰個你們不包括我,第一,我不是業委,第二,我唔知業委的決議,第三,我更不是對立面MO的人……
我只是一個八公。

好快升做元老级,然後。。。。 宿命難違
wyk 發表於 2017-11-15 21:07

我有合理懷疑有人在這裡宣傳某人的 facebook
經樓上某帖,以後嗰個 facebook,各屋邨熱心人事會上(有參考數字),謊張會上(佢哋最鍾意執人錯處搞大佢),各個想投領都的標的公司都會上(睇住個數嚟bid,即係半open book test,點都唔會蝕底)……嘩!呢鑊和味
直頭是領都屋苑的四仔,睇到口水都流埋。