返回列表 發帖
作為業委,處理日常村務接觸好多屋苑敏感資料,例如投標過程牽涉的保密守則,業委同 MO 開標前都要簽保密協議。業委有責任保護屋苑資產,保障屋苑和業主利益,呢啲係基本操守。
日出康城關注所有關注組織會
關閉將軍澳堆填區

回復 40# layman

有懷疑話佢知,三級話雞毛蒜皮D唔討好嘅.等佢哋管理團隊搞啦

我有合理懷疑有人在這裡宣傳某人的 facebook
經樓上某帖,以後嗰個 facebook,各屋邨熱心人事會上(有 ...
layman 發表於 2017-11-16 11:00

其實佢公開資料比全世界,等同放水比外判商,有冇收受利益? 到底有冇黑箱作業?
關閉將軍澳堆填區

其實佢公開資料比全世界,等同放水比外判商,有冇收受利益? 到底有冇黑箱作業? ...
newchapter 發表於 16/11/2017 11:26

去廉政專員公署投訴, 橫掂都唔係第一次啦.

回復  layman

有懷疑話佢知,三級話雞毛蒜皮D唔討好嘅.等佢哋管理團隊搞啦 ...
wyk 發表於 2017-11-16 11:26

所以我一向都話你小器

去廉政專員公署投訴, 橫掂都唔係第一次啦.
wyk 發表於 2017-11-16 11:29

我都好想八下首都盤數同招標細節,可唔可以放上 Facebook 公諸同好?
關閉將軍澳堆填區

其實佢公開資料比全世界,等同放水比外判商,有冇收受利益? 到底有冇黑箱作業? ...
newchapter 發表於 2017-11-16 11:26

你哋快啲4466拆掂佢啦
真想唔到袋住先會咁樣幫個 facebook 做宣傳。
其實是旦一個領都業主都可以借勢做嘢……呢鑊袋住先唔知可唔可以資助阿糖呢?

回復 45# layman

又想開Show唔同你玩住.
不過想講一句:如果阿棠哥放喺日出康城住戶專區,再加權限.咁有冇問題呀?
kimi以前好似有咁做,不過17年中,就再無帖出.亦有可能因此事而被人圍及DQ原因.

回復 46# newchapter

你咪揾首都業委畀你囉!你自己擺上facebook囉.我又唔係 首都業委.又無同方主席有交情認真嗰句上icac係最好嘅選擇

領都持份者當然有知情權,業主可以睇番屋苑相關文件,知悉細節。亦請大家多親身參與業委會議和小組會,親自了解屋苑情況,唔好比人斷章取義誤導。
關閉將軍澳堆填區