返回列表 發帖
領都持份者當然有知情權,業主可以睇番屋苑相關文件,知悉細節。亦請大家多親身參與業委會議和小組會,親自 ...
newchapter 發表於 16/11/2017 11:54

唔知道Call會,有冇可後會畀人炳,好似話車場call會,無通知主席,會俾人鬧

回復  newchapter

你咪揾首都業委畀你囉!你自己擺上facebook囉.我又唔係 首都業委.又無同方主席有交情 ...
wyk 發表於 2017-11-16 11:53

首都住戶嚟計我同你最有交情喎!
日出康城關注所有關注組織會
關閉將軍澳堆填區

首都住戶嚟計我同你最有交情喎!
newchapter 發表於 16/11/2017 12:04

算啦!我一向係泛民黄絲友.

所以我一向都話你小器
layman 發表於 16/11/2017 11:34

大叔請我再食大餐,我咪唔再小氣囉!不過食得多 可能會變胃氣漲!

回復  layman

又想開Show唔同你玩住.
不過想講一句:如果阿棠哥放喺日出康城住戶專區,再加權限.咁有冇 ...
wyk 發表於 2017-11-16 11:49

都話DQ係好麻煩架,點會咁容易DQ啫,你睇番公契啦,要開個EM。
GM 10% 業主就得,EM 要20%呀。
你有無見過開業主會唔夠人流會丫,經常有!而家要多一倍,你係齊天大聖,抆毛變啲街坊出嚟就得。

講返阿棠單嘢,我之前全未入過佢個 facebook,但很明顯有寫明業委會收,咁成熟啲嘅人都應該明白應該在業委會認同下才發放出來啦,這是最基本的吧。至於佢咁做,有無街坊唔滿意,排除原業委會成員、謊粉、……,我估一定有人唔同意咁做……頂!做嘢成熟啲啦……而家唔係幾年前同謊玩潑婦罵街遊戲嘛。

至於會否被DQ,我都話DQ一個被選出的業委係好麻煩架,如果真係有咁多街坊出得到開會,我估這人真是死有餘辜啦!我唔相信阿棠會被DQ。不過阿棠真係要洗心革面,唔好再做啲小學雞嘢以譁眾取寵的態度做業委工作,要做實事。

再講你提出的建議,我認為最重要是在做嘢前知會業委會。業委發放消息給街坊無非是想街坊更清楚邨務發展情況,而唔係想將全部資料公告天下。試想想,你公司的 budget 會唔會四週圍講畀人聽……

最好笑阿袋竟然幫佢推多一下

回復  newchapter

你咪揾首都業委畀你囉!你自己擺上facebook囉.我又唔係 首都業委.又無同方主席有交情 ...
wyk 發表於 2017-11-16 11:53

你唔使隱瞞你同方主席的關係啦,有人話你係方的卧底
反正我就「信」了!

大叔請我再食大餐,我咪唔再小氣囉!不過食得多 可能會變胃氣漲!
wyk 發表於 2017-11-16 12:20

唔好講食啦,最近醫生話我太胃食……可能出咗事……

都話DQ係好麻煩架,點會咁容易DQ啫,你睇番公契啦,要開個EM。
GM 10% 業主就得,EM 要20%呀。
你有無見過 ...
layman 發表於 16/11/2017 12:40

就因為有公契保護所以DQ唔倒.但亦心灰,而引至今屈退選.

你唔使隱瞞你同方主席的關係啦,有人話你係方的卧底
反正我就「信」了! ...
layman 發表於 16/11/2017 12:42

回一個假的真不了

回復 57# layman

我唔制,人有我無?