返回列表 發帖

凍結管理費!

都唔知開心或無奈!去年嘅大龍鳳,議决大會流會,好奇怪,無交代授權票多少,又去左边呢?是否因為被人背後批評?今年"勿管"出通告,話加约3%,孽萎跟住出份抗議通告,跟住"勿孽管你"話凍結,又係大龍鳳!玩Q死業主!

我哋啲葉為係冇牙老虎
我係嗰無學識嘅小無賴

都唔知開心或無奈!去年嘅大龍鳳,議决大會流會,好奇怪,無交代授權票多少,又去左边呢?是否因為被人背後 ...
klpercy 發表於 2017-12-5 15:52

咁好唔使加?

回復 3# dcmarco

之前加到嘔!舊年大龍鳳大會,孽萎&勿管膠尋。被人圍插,問佢地点解唔夠票?廋拳票~去左奶?"勿管"話個會開都無Q用,群情洶湧……玩到班業主火都黎!

咁其實上年有無加? 加左所以今年唔使加?
明暗 明暗 明暗

回復 5# dcmarco

去年加约3.5%,建尺约$2.5

回復  dcmarco

去年加约3.5%,建尺约$2.5
klpercy 發表於 2017-12-7 11:08

我就認為唔加日後就實出事,除非屋苑啲錢亂咁洗,否則一個正常公司在最低工資每兩年調整一次的關連通脹下,點解會唔使加價呢?

只要加得合理啫,如果老闆年年都凍薪,我唔知啲伙計會點做?

我就認為唔加日後就實出事,除非屋苑啲錢亂咁洗,否則一個正常公司在最低工資每兩年調整一次的關連通脹下 ...
layman 發表於 2017-12-7 11:57

但M記物管已經收取緊比市價高嘅費用, 好可能有足夠冗餘抵銷到加價壓力

但M記物管已經收取緊比市價高嘅費用, 好可能有足夠冗餘抵銷到加價壓力 ...
何偉濤 發表於 2017-12-7 12:11

我同意,但我的看法是要合理,唔係加親都嘈……

我同意,但我的看法是要合理,唔係加親都嘈……
layman 發表於 2017-12-7 12:18

不過M記從來都唔畀合理加價理由畀業戶呢