返回列表 發帖
點同呢?首都係premier ......
layman 發表於 2017-12-8 12:11

同白金卡及priority banking一樣,級數係會扁值。

點同呢?首都係premier ......
layman 發表於 2017-12-8 12:11

供職於港鐵並且住港鐵樓嘅同學話"Premier ... 名嚟嘅"

同白金卡及priority banking一樣,級數係會扁值。
dcmarco 發表於 2017-12-11 08:33

渣打Preferred Banking好多服務都畀人斬晒

何偉濤 發表於 2017-12-11 08:53

咁多間銀行的所謂好少少的服務,個人認為:
第一是匯豐,有嘢飲,有梳化坐,有人call,唔使排隊等;
第二是渣打,無得坐,無人call,要排隊;
最屎是中銀……

何偉濤 發表於 2017-12-11 08:53

其實我咁多年都唔知我有乜著數。永遠都係新開戶先有benefit。
而家我估大部份priority banking客都係佢d債仔(樓按)。

回復 25# dcmarco

啲银行vip服務,只係免排隊,支票户口存款不足,另外活期有幾多都好,張支票都要罰息及手續費,無面俾!

回復  dcmarco

啲银行vip服務,只係免排隊,支票户口存款不足,另外活期有幾多都好,張支票都要罰息及手 ...
klpercy 發表於 2017-12-11 10:37

我只想佢做一樣,就係唔使打上去waive 信用卡年費。真係好無聊的操作。

首都有人唔做野!北大堂部,方便左"進營",苦了首都業主,只要繁忙時間,其中一部set往L3~L6,一定少好多人媽义,攪到首都L6班候客,要等得耐少少,包保"進營"人,部份唔耐煩嘅,走去用扶手自動電梯,大家都好,呀荒失失……唉!

回復 27# dcmarco

有部份卡,免打電話,訊息通知,來年免收費

首都有人唔做野!北大堂部,方便左"進營",苦了首都業主,只要繁忙時間,其中一部set往L3~L6,一定少好多 ...
klpercy 發表於 2017-12-11 10:45

人地係對整個新東有承擔,你地依d更係要犧性。近北大堂得兩座vs成個"進營",條數係咁計。