返回列表 發帖

會所飯堂,越來越唔掂

如题!好似唔想做
我係嗰無學識嘅小無賴

如题!好似唔想做
wyk 發表於 2017-12-13 13:28

星期日問過個首都街坊,佢話OK噃……

回復 2# layman
你再親身入過來未,你可能仍在剛開檔時的情懷,人流之低,可比美两年前的ㄒVB食堂

依排無乜消息,有無詳細情況可提供?
食品質素?
明暗 明暗 明暗

回復 4# dcmarco

超過三個月無幫襯,早餐永無改餐單,唔講質素,見到都唔想吃

大記仲pk,七点半到八点半,百無!焗啲客食腿、腸、蛋!覺得豬扒、鷄扒烹調時間費功夫,索性唔供應,也是多月無再光顧……首都及康城死症!寄望商埸快啲起好!無競爭下的,不思進取!因為大把地盤工幫襯,康城人……俾屎你都要吃!

回復 5# klpercy

呢個係最可肯的証人

大記仲pk,七点半到八点半,百無!焗啲客食腿、腸、蛋!覺得豬扒、鷄扒烹調時間費功夫,索性唔供應,也是多 ...
klpercy 發表於 2017-12-13 20:30

我估廚房未返齊人,佢地好遲先有人返

回復 8# dcmarco

原因是豬扒每次只可炸十多件,油要夠滚,否則件豬机索晒油,炸唔起,炸鱼時間需時少,因為易熟,另外鷄扒處理,一件煎板,只可放三、四十件,要睇火兼時間較長,否則易燶,煎牛扒簡單好多,當舖好一板時間,回手反轉第一件牛扒,如此類推,反好全部牛扒,第一件開始剷起收回,時間快好多,相差兩、叁倍時間,又係因厨房细,唔做浪費時工序

其實大記比起其它幾間早餐明顯落後,無進步之餘仲要退步。我地依度就因各種原因,差上加差。
炒麵好似油撈再蒸咁,真係食左成日都無謂口。
明暗 明暗 明暗