返回列表 發帖
chachalee 發表於 2018-1-8 13:48

Code of conduct 都未去到唔守要釘牌,阻嚇力有限。

講到尾,會所承辦商數量,大規模的只有三幾間,入左村落,分分鐘放軟手腳,又講返會所餐廳,如果法團+承辦商各抽高昂分賬,會引致利潤低,日後每況愈下,例如各佔15%分賬,等於生意额扣30%,早餐收费$35,進入餐廳營運者口袋,只有$24.5,扣除人工食物入貨成本,点會俾好質素呢?变成越做越差!

講到尾,會所承辦商數量,大規模的只有三幾間,入左村落,分分鐘放軟手腳,又講返會所餐廳,如果業委+承辦 ...
klpercy 發表於 2018-1-8 15:31

咪玩啦,業委分賬?你想講屋苑分賬係嗎?
講清楚好喎!而家已經有人不斷抹黑放毒,真係有人誤信謠言㗎!
日出康城關注所有關注組織會
關閉將軍澳堆填區

回復 13# newchapter

手文之誤漏左"會"字,sorry

chachalee 發表於 2018-1-8 13:48

香港拯溺總會的救 生 員 行 為 守 則
Lifeguard Code of Conduct

(15)        絕對不會在值勤時攜帶或使用非工作相關的電子通訊設備(包括手提電話)。
Will never carry or use a non-job-related electronic device (including mobile phone) anytime while on duty.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

唔通領都泳池的救生員不 是香港拯溺總會救生員?
a) 見過坐在救生高椅上的救生員左耳長期戴白色耳機(有線, 估計在聽手機上音樂)
b) 見過救生員坐在救生站(First-aid station, 在室內大池與兒童池中間位置)旁, 在台下偷玩手機
c) 見過坐在救生高椅上的救生員低下頭玩手機, 冇望泳池
---------------------------------------------------------------

救生員一日睇著部手機,投訴冇用

要當面炳佢才唔睇!有次游水,嗰個救生員坐係度,拿著手機,好似唔係當更 ...
chachalee 發表於 2018-1-8 02:26

在泳池水簾左方(按摩池望向水簾), 有告示好清楚寫明不準帶有攝像和攝錄功能的電子裝置進入泳池(寫明包括手提電話), 救生員明知故犯?

是否會所監察不力?  MTR物管有抽管理人拥金, 也冇去管理!  是否偷懶吞x?  不要又想把責任推在合約/承辦商上便逃避責任!

當年領都好多人都唔想轉的,第三屆主席硬要飛起萬泰(詳情可回帶見前貼),結果還要貴多二百萬………不過 ...
newchapter 發表於 2018-1-8 08:39

現在已經係第七屆業委會,仲頼三屆,已經四年過去!如果唔好,你又做咗咁多屆業委仲係連任,
大可以做好D,何必仲叫人回帶呢?
你在任時既然咁差,為什麼上次招標唔轉呢?問題在你們業委,不要推御責任!

評分人數

• wyk

日日食唔覺唔乾淨,食物都keep到。。。。就係救生質素差

現在已經係第七屆業委會,仲頼三屆,已經四年過去!如果唔好,你又做咗咁多屆業委仲係連任,
大可以 ...
wsit 發表於 9/1/2018 16:10

一嘢DQ

印象係大約半年前, 救生員質素都算正常,係呢半年開始愈做愈差,外面池又污糟,裡面個池班救生員又訓教又打機又聽歌,如入「無人之景」!其實管理處有冇「管理」班救生員架?