返回列表 發帖
印印劣根性,他日東洋高鉄,睇下印印自誇,点超越中國!
klpercy 發表於 2018-1-14 22:36

之前睇過一段片關於中國鐵路,有個女人個老公未到,頂住度門唔比火車離站。
跟住有人comment段片,如果在印度就無咁既問題,因為印度火車唔關門都會開車

之前睇過一段片關於中國鐵路,有個女人個老公未到,頂住度門唔比火車離站。
跟住有人comment段片,如果在 ...
dcmarco 發表於 2018-1-15 17:20

其實呢件事晌內地都基本上係全民聲討, 況且高鐵唔關門真係開唔到車

我想問師兄, 點解要有民主制度? 民主制度基於乜假設?
何偉濤 發表於 2018-1-15 15:11

問得好,但好明顯現時只要是有一人票原來就叫民主……

回復 6# layman

印度好多文盲,有無投錯票呢?

回復 11# dcmarco

坐在車頂及車尾背,司機点會發覺吖!

我試過坐天津城際高鉄,天津往北京,因為追唔到車,己開出,原來月台不可等下一班車,想返回候車大堂,按昇降机門掣,無反應,有位職員問我原因後,原本安檢設施,要拍咭門才可開啟……

回復  layman

印度好多文盲,有無投錯票呢?
klpercy 發表於 2018-1-15 19:56

在這些國家重要在有無投票權,佢哋識唔識投票根本不是重點。

回復 17# layman

香港都有投票權,不過……好多人發雞盲

在這些國家重要在有無投票權,佢哋識唔識投票根本不是重點。
layman 發表於 2018-1-16 12:15

我睇資料講係地主話投邊個, 地主手下嘅佃農就投邊個

又出事喇!到時高鐵會否……求其呢?

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news ... 0213_17011_001.html