返回列表 發帖

LG前置式洗衣機,好用嗎?

請問有無領都住戶用緊LG前置式洗衣機(型號WF-T1207MW),好用嗎?
BIGman

很好,現在用緊

上網買around $4000
上網買機好麻煩,又唔包安裝!要LG師傅自己按,師傅好多要求,又話要關水制,又話要自己拆喉管

豐澤$4400 ,用Citi bank 信用卡有回贈$200
豐澤會包安裝!掉舊機好似比$100-150
豐澤有個師傅會上嚟,先拆走舊機及水喉,同一日有LG師傅上嚟安裝

豐澤個sales話,洗衣機要飛頂($100),另外要拆煮食爐舆洗衣機之間的白色橫木條($150),然後先可以更換到個洗衣機,請問你是否可以保留道門?

豐澤個sales話,洗衣機要飛頂($100),另外要拆煮食爐舆洗衣機之間的白色橫木條($150),然後先可以更換到 ...
bigman 發表於 2018-1-30 23:22

是的!上面要拆條木橫條,下面要拎走條橫鋁邊

木橫條要用螺絲批扭開,我先生自己整,佢話都有少少實,用咗10分鐘搞掂
下低條鋁邊,慢慢拎開就可以!

謝謝你的詳細資料
BIGman

豐澤個sales話,洗衣機要飛頂($100),另外要拆煮食爐舆洗衣機之間的白色橫木條($150),然後先可以更換到 ...
bigman 發表於 2018-1-30 23:22

可以留門,但不留門更方便。

之前,想法同你一樣,更換了洗衣機後,拆咗道門原來仲好!

回復 7# chachalee

唔多煮飯鍾意留門,我拆左九萬幾年,撞到隻大脾好疼.......

可以留門,但不留門更方便。

之前,想法同你一樣,更換了洗衣機後,拆咗道門原來仲好! ...
chachalee 發表於 2018-1-31 10:10

想問這部機是淺些, 是否雲石下的白木條在推左部洗衣機入廚柜底也裝唔返?
豐x最近有減價, 型號WF-T1206MW (6Kg) 加飛頂, 不用H$4K, 與惠x浦行皮帶洗衣機貴少少

想問這部機是淺些, 是否雲石下的白木條在推左部洗衣機入廚柜底也裝唔返?
豐x最近有減價, 型號WF-T1206MW  ...
HippoFather 發表於 2018-3-28 05:10

Size 好似係薄D!
    白木條要拆!
一星期前才再買LG 洗衣機在出租單位$4100,連回贈!