返回列表 發帖

回復 10

咪一樣

#
layman

回復  layman
wyk 發表於 2018-2-2 17:25

車,邊個我都會出來八兩句架啦,你就唔同,係政治嘢就扯起你條根……

邊啲會支持黃畜政棍?咪就係嗰班黃畜囉,咪使旨意俾黃畜泛民入康城搞破壞添呀
票選泛民,抱憾終生

邊啲會支持黃畜政棍?咪就係嗰班黃畜囉,咪使旨意俾黃畜泛民入康城搞破壞添呀 ...
Gracemui 發表於 2018-2-4 21:05

其實你越講埋D柑 “激” 的説話,越嚇怕讀者跟你的方向喔。係咪曲綫想幫非建制拉票啊?

評分人數

• wyk

邊啲會支持黃畜政棍?咪就係嗰班黃畜囉,咪使旨意俾黃畜泛民入康城搞破壞添呀 ...
Gracemui 發表於 2018-2-4 21:05

暫時佢對康城都無做過任何破壞的事……你又唔使咁扯火……

各位街坊, 作為討論管理團隊成員, 我有責任提醒各位, 以下是選舉委員會有關選舉廣告宣傳指引:

8.4 選舉廣告的法定定義十分廣泛,可涵蓋透過任何方式公開發布的任何物料,包括為促使某候選人/候選人名單當選或阻礙其他候選人/候選人名單當選而透過互聯網平台 (例如網站、社交網絡、通訊網絡等 )發布的訊息。 但是 ,若網民只是為了發表意見而在互聯網平台分享或轉發不同候選人的競選宣傳, 並沒有意圖促使或阻礙任何候選人當選,則上述分享或轉發通常不會被理解為發布選舉廣告。但假如網民是受候選人/名單上的候選人或其助選成員指使而在互聯網平台分享或轉載其競選宣傳,以促使或阻礙候選人或一些候選人當選,則該發布便屬該候選人或該些候選人的選舉廣告,所涉及的任何開支均須計入候選人/候選人名單的選舉開支內。有關候選人亦必須遵守下文 第 8.50 段關於發布選舉廣告所有的要求。

為保障選舉公正及防止本討論區惹上法律責任, 請各位轉帖與立法會新界東補選6位候選人相關新聞時, 請務必提供出處, 否則會視為選舉廣告
向亂花泥頭費說Οχι (希臘語: 不), 向天價加圍標標書說止め (AV語: 不要), 向跟進執修不力說non (法語: 不)

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

想幫建制拉票 or 范國威拉票, 不知道
我係嗰無學識嘅小無賴

無疑兩岸三地,現時只有台灣可以一人一票選最高領導人,不過台灣已證明他們的制度,並不能帶給他們任何福 ...
layman 發表於 2018-2-2 14:25

何出此言?

台灣最大困景, 係俾共產黨圍.

我是指出你以為台灣好掂的傻嘢啫……
共產黨同民進黨咪一樣喺度呃緊人囉,好明顯有人已經畀去呃咗…… ...
layman 發表於 2018-2-2 16:57

老兄, 而家唔係比兩黨邊個好.

係台灣公民有得揀!

評分人數

• wyk

唔答係唔係支持“港獨”係明智之選,費事踩落陷阱。

其實所謂「港獨」、「港人優先」、「港人自決」、「民 ...
jesseycy 發表於 2018-2-2 11:27

唔駛十年, 其實已經應哂電影 "十年" 內既預境.

標榜 "本地" / " 本土" 係有罪的!