返回列表 發帖

會德豐日出康城第VA期「MALIBU」 剛批預售

繼續山寨外國地標, 小心出事

http://ps.hket.com/article/2014911/

會德豐日出康城第VA期「MALIBU」 剛批預售
2018年2月21日 14:33上一篇

由會德豐及港鐵合作發展,於日山康城項目組合「O'EAST」當中第VA期項目命名為「MALIBU」,剛獲批預售樓花同意書。項目位於康城路1號,涉約1600伙,間隔由1房至4房戶。
港鐵倒閉這方面,倒閉是不可能倒閉的,這輩子不可能倒閉的。鐵路又不會營運,就是工序外判這種東西,才可以維持一流營運商這樣子

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

正,咁樣改名落去,一個康城,可以齊五大洋、七大洲的名勝!
Starry, starry night  
Paint your palette blue and gray

正,咁樣改名落去,一個康城,可以齊五大洋、七大洲的名勝!
ahlamman 發表於 2018-2-21 19:35

我以為希臘經濟危機時用希臘神話命名屋苑都夠大膽時 (其實四圍都係大理石唔係古希臘風係天竺風 ), 出現"澳東-瑪利寶"就刷新多一次膽量同市民嘅承受力

唔知開價幾多呢?

叫" MALIHUNG , 瑪呢空" 咪仲正.
第一批叫瑪呢空, 第二批叫"瑪呢,瑪呢空"
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

首輪平均价$14,000.......尾輪$18,00

首輪平均价$14,000.......尾輪$18,00
klpercy 發表於 2018-2-22 11:11

唔係嘛咁平?!點都要22000啦!

個名廣府話似「買尿布」,如果由尾讀,有啲似潮州粗口……

個名廣府話似「買尿布」,如果由尾讀,有啲似潮州粗口……
layman 發表於 2018-2-22 11:45

自從某地產商晌希臘經濟危機時用古希臘神話, 伊斯蘭恐怖主義公然"建國"時用阿拉伯文, 某臨海項目用"愛滋病"諧音命名後, 各地產壕們仲有屋苑名唔敢用嗎?

自從某地產商晌希臘經濟危機時用古希臘神話, 伊斯蘭恐怖主義公然"建國"時用阿拉伯文, 某臨海項目用" ...
何偉濤 發表於 2018-2-22 12:06

先兩日坐的士,個司機話而家一定要問清楚個客去邊,因為啲屋苑名太難記。