返回列表 發帖

MALIBU最快明加推 料周末開售

不惜貨全數推售都無緊要啦

http://ps.hket.com/article/2023107/

MALIBU最快明加推 料周末開售
中原按揭推首年定息1.68% 買家享1.75%回贈
2018年3月5日 14:47

會德豐將軍澳MALIBU由上周五開放銷售處至今,反應熱烈,睇樓及登記人次創集團推盤以來新高。會德豐地產常務董事黃光耀表示,截止今日下午2時,項目入票數字逾4000張,超額12至13倍,總入票數字有信心突破去年開售、同系將軍澳Monterey約8000票。登記當中,6成屬將軍澳及九龍東,港島區及新界區各佔2成,而25至45歲客戶佔7成,首置可望有5成,外地、內地客不超過5%。當中有逾100組大手買家,亦不少外藉投資客,較過往多。登記當中有55%入票2房戶、3房30%及1房佔15%。

他續指,項目正積極研究加推,最快明日公布加推,料加推略高於1成單位,不少於160伙,並短期公布推售安排,料本周末推售。

MALIBU同時與中原地產及中原按揭合作,提供「置優惠高回贈定按計劃」,計劃以首年定息1.68%,次年可選定息2.15%,定息後全期H+1.3%,並設封頂息率P-3.1%。客戶可享1.75%回贈,為定按回贈新高水平。

中原地產亞太區副主席兼住宅部總裁陳永傑表示,2月因農曆新年關係,一手成交約500多宗,繼農曆新年後,料3月尾有1500宗,若再有新盤推出,3月有機會達2000宗。由於財政預算沒對樓市有太多動作,相信一二手樓市會暢旺。
港鐵倒閉這方面,倒閉是不可能倒閉的,這輩子不可能倒閉的。鐵路又不會營運,就是工序外判這種東西,才可以維持一流營運商這樣子

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

不惜貨全數推售都無緊要啦
何偉濤 發表於 2018-3-5 15:09

未賣就加推?真係啲銀紙都唔係錢……

會唔會又過萬票?
明暗 明暗 明暗

回復 2# layman

朋友個仔想買三佰幾呎,同佢講要有心裡準備,我估要伍佰幾粒,仲話駛唔駛咁那脷……不幸言中,原因大把人爭住要,唔驚賣唔晒!

你班大富貴有沒有入票呀了
我係嗰無學識嘅小無賴

1.不買樓花,因為看不到實際好壞,呎價再加20%,才可相抵两年後价格!
2.牙膏式推售,估計佢會$18000,才是他的理想推价!
3.最大的問題,莫水

你班大富貴有沒有入票呀了
wyk 發表於 2018-3-6 08:30

九萬幾個理由,唔好買一手樓啦……

回復 4# klpercy

小心易賣難買,

回復 8# lohasle

人生莫強求,要睇時勢及能力

回復  lohasle

人生莫強求,要睇時勢及能力
klpercy 發表於 2018-3-6 13:39

其實要啲買家排隊買已經係離晒譜,唔係免費奶粉噃,成千萬一個單位,按道理個個都係大爺,啲發展商搵完你笨,仲要折磨啲客……真PK