返回列表 發帖

MALIBU加推3號價單 250伙折實由559.1萬元起

煨得燶可以學腸肛, 不惜售全數推出2/3座

http://ps.hket.com/article/2024826/

MALIBU加推3號價單 250伙折實由559.1萬元起
2018年3月7日 16:10

會德豐將軍澳MALIBU今公布加推250伙,集中第2及第3座,市值約28.5億元。第3號價單當中包括25伙1房、77伙2房、57伙2房半、42伙3房、44伙3房半,並有3個平台及2個天台特色戶,定價由712.2萬至1773.4萬元,呎價由16814至22346元,扣除最高21.5%折扣,折實售價由559.1萬至1392.2萬元,折實呎價由13199至17543元。這批單位當中,售價最低單位為第3B座18樓E室,實用面積367平方呎,折實售價559.1萬元;而最低呎價單位為2房戶,位於第2B座7樓D室,折實呎價13199元。

會德豐地產常務董事黃光耀表示,推出的750伙總市值逾80億元,3號價單的250伙將於周日發售,不設A、B組。周日早上會進行另一輪向隅客抽籤,並於同日下午12時公布結果,下午3時發售。項目再加推單位以回應市場需要,部分單位提價約1%、接近原價加推,形容定價相當克制。他指出,截止下午約2時,項目已收逾6500票,當中大手客佔200組,料周五截票可達9000至1萬票,將視乎周末買樓情況而再加推單位。

評分人數

向亂花泥頭費說Οχι (希臘語: 不), 向天價加圍標標書說止め (AV語: 不要), 向跟進執修不力說non (法語: 不)

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

襯有價有市賣得幾多得幾多啦仲惜售? 最多留少少頂層賣天價

襯有價有市賣得幾多得幾多啦仲惜售? 最多留少少頂層賣天價
StreetBoy 發表於 2018-3-8 10:16

就係睇下煨得燶會唔會學腸肛不惜售全數推2/3座 (1座改名"Grand Malibu"瘋狂加價)

就係睇下煨得燶會唔會學腸肛不惜售全數推2/3座 (1座改名"Grand Malibu"瘋狂加價) ...
何偉濤 發表於 2018-3-8 10:18

佢係康城咁重貨, 唔會瘋狂加價啦

佢係康城咁重貨, 唔會瘋狂加價啦
StreetBoy 發表於 2018-3-8 10:34

"Grand Monterrey"兩萬一呎無人買, 煨記都無所謂

"Grand Monterrey"兩萬一呎無人買, 煨記都無所謂
何偉濤 發表於 2018-3-8 10:41

將南情況有別康城, 果邊已經唔會再有新供應

Malibu sell西北球場景

咁東偏北會係咩景色? 會望到三期正一正?

Malibu sell西北球場景

咁東偏北會係咩景色? 會望到三期正一正?
Kurthui 發表於 2018-3-8 15:03

東南會望返內園 (即係商場至惠康至首都T6)

東南會望返內園 (即係商場至惠康至首都T6)
何偉濤 發表於 2018-3-8 15:16

樓花只可能知道大概方向,到時是望到乜係到時至知……
這也是樓花的一個弊處。

髮剪傷是忍者掌門人,好嘅大字標题,唔好嘅嘛……