返回列表 發帖
前往幼稚園要先通過"米田共"通道.
PCHOME 發表於 2018-3-28 15:33

完全失控,狗尿味濃。唔明點解唔可以行遠d痾。
搬新地方唔知會唔會好d。 第六間開在對面海

完全失控,狗尿味濃。唔明點解唔可以行遠d痾。
搬新地方唔知會唔會好d。 第六間開在對面海 ...
dcmarco 發表於 2018-5-31 22:26

在幼稚園對面的蛋玻璃門前的灯柱, 簡直是眾無品狗主所帶狗隻的至愛狗尿廁,狗尿味超濃。

你試下站在玻璃門外站一會(尤其大熱天), 你便可想象在那蛋站崗的保安, 如要在長時間在室外開門給那班等少主外傭入蛋涼冷氣, 是不斷挑戰個人嗅覺忍耐力, 不是好差事!

在幼稚園對面的蛋玻璃門前的灯柱, 簡直是眾無品狗主所帶狗隻的至愛狗尿廁,狗尿味超濃。

你試下站 ...
HippoFather 發表於 2018-5-31 23:10

可否指供毒氣面罩?工業安全啊……

你試下站 ...
HippoFather 發表於 2018-5-31 23:10

但係如果保安長期站崗果個位應該唔會咁臭

但係如果保安長期站崗果個位應該唔會咁臭
Lohasbb 發表於 2018-6-1 08:49

不是一座樓下(單車場出口)那保安固定位, 是對面蛋的櫃台保安或不是軍裝, 如有人出入玻璃門, 他應有禮貌地助開門

rent is too expensive

using pepper spray can make dogs not taking the leak at the location. Ask MO to apply those dog repellent or pepper spray could help a lot.

using pepper spray can make dogs not taking the leak at the location. Ask MO to apply those dog repe ...
murphy2003 發表於 2018-6-10 02:03

少心冇品狗主會因此投訴你使用"pepper spray"會傷害到他的寶貝狗?
mo咁驚死, 你估mo有胆做嗎?

少心冇品狗主會因此投訴你使用"pepper spray"會傷害到他的寶貝狗?
mo咁驚死, 你估mo有胆做嗎? ...
HippoFather 發表於 2018-6-10 21:47

我有養狗既朋友都有類似的提議,搵d大氣味的物品。
如果對狗隻無害,係無辦法中的辦法。