返回列表 發帖

How many votes did 方國珊 get in Lohas Park?

How many votes did 方國珊 get in Lohas Park?
Thanks

方國珊竟在今次補選中取得64,905票,比上次選舉多了足足三萬票,這些票到底是來自何人之手?

方國珊竟在今次補選中取得64,905票,比上次選舉多了足足三萬票,這些票到底是來自何人之手? ...
patchai 發表於 2018-3-14 08:56

相比2016年選舉,似乎食佐好多 ”中間/商界 票“ - 自由黨、民主思路 鄭家富、等等

相比2016年選舉,似乎食佐好多 ”中間/商界 票“ - 自由黨、民主思路 鄭家富、等等 ...
jesseycy 發表於 2018-3-14 14:47

然而呢班"建制派"同中央唔係鐵塊一塊

肯定你無睇apple, 佢要多謝鄉親父老兄弟啦

肯定你無睇apple, 佢要多謝鄉親父老兄弟啦
kimidaniel 發表於 2018-4-5 20:15

鄉事派係支持佢唔係阿彪

回復 6# 何偉濤

係,所以佢咪走出咁多票

回復  何偉濤

係,所以佢咪走出咁多票
kimidaniel 發表於 2018-4-5 22:48

我一年前都提過建制派唔係鐵板一塊, 係分三班人, 一班係傳統左派, 一班係鄉紳派, 一班係公務員保守派 ("保守"一詞係中性, 係指維持現時社會所認受嘅公序良俗, 改革目的係維持呢套體制)

傳統左派同"土豪劣紳"真係做到朋友?!

呢個局面令到佢下一屆必會出來選。

如果方某當選亦證明香港政界徹底碎片化
港鐵倒閉這方面,倒閉是不可能倒閉的,這輩子不可能倒閉的。鐵路又不會營運,就是工序外判這種東西,才可以維持一流營運商這樣子

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)