返回列表 發帖
今次真係難講, 阿彪唔係"輸三萬票", 而係輸在"某些人眼中佢比方某更討厭", 而問題就係佢發生過乜"劣 ...
何偉濤 發表於 2018-4-6 13:37

鄧家彪應該無乜嘢啩……不過佢過往啲成績,完全唔起眼。

我在另一討論區講過咖喱的所謂「自決」到頭來也是「獨」,有人話我砌佢生豬肉……
路遙知馬力,日久見人心 ...
layman 發表於 2018-4-6 13:42

范某反國歌法, 用"歸順"呢兩個字已經非常有問題

(至於楊某橋用"創作自由"反國歌法, 我敢問楊大狀, 我惡搞公民黨文宣變成反公民黨言論, 係創作自由定係誹謗?! 至於回歸前黎明某首歌開頭出現疑問義勇軍進行曲頭16個音 ... )

另外, 二戰時期提出所謂"領土主權完整"同"民族自決"兩個原則, 前者針對被納粹德國或日本帝國主義佔領嘅原本主權國家, 後者係針對被佔領嘅各列強殖民地, 至少晌亞洲, 中國恢復返甲午戰爭所失所有國土 (另廢除所有租界), 韓國復國, 越南脫離殖民復國 (朝鮮半島同越南內戰又係另一件事), 英荷殖民地馬來亞及印尼戰後都陸續建國

回復  layman

佢一定出來再輸過
kimidaniel 發表於 2018-4-6 13:36

我睇不幸的事件終會發生……

我睇不幸的事件終會發生……
layman 發表於 2018-4-6 13:45

呢次難講, 我覺得阿彪唔會勝選, 但呢個真係唔係佢嘅問題

范某反國歌法, 用"歸順"呢兩個字已經非常有問題

(至於楊某橋用"創作自由"反國歌法, 我敢問楊大狀,  ...
何偉濤 發表於 2018-4-6 13:44

佢一定要講啲嘢嘅,唔係邊show到佢立場?

佢一定要講啲嘢嘅,唔係邊show到佢立場?
layman 發表於 2018-4-6 13:48

呢班友晌度偷換"主權"同"宗主權"兩個概念

我上面打一大堆嘢, 說明嘅係所謂"民族自決"不適用於香港及澳門, 中國人, 英國人同葡國人都好清楚

回復 23# layman

下次補選阿爺無理由搵方明正言順上呱,如果係佢個d真係假獨立自打咀巴

回復  layman

下次補選阿爺無理由搵方明正言順上呱,如果係佢個d真係假獨立自打咀巴 ...
kimidaniel 發表於 2018-4-6 16:11

阿爺覺得佢原來係負資產就會, 仲有, 我都講咗, 阿爺眼中嘅鄉事派就係毛主席口中嘅土豪劣紳

回復 28# 何偉濤

阿爺後知後覺慢幾拍

回復  何偉濤

阿爺後知後覺慢幾拍
kimidaniel 發表於 2018-4-6 17:01

今日, 阿爺仲有需要統戰班土豪劣紳嗎?