返回列表 發帖
回復 30# 何偉濤

可能無

回復  何偉濤

可能無
kimidaniel 發表於 2018-4-6 17:09

之前有班鄉事派都話自組政團

回復 32# 何偉濤

喉佬都搞過,好似不成事兼唔掂

回復  何偉濤

喉佬都搞過,好似不成事兼唔掂
kimidaniel 發表於 2018-4-6 19:00

大家都承認"原居民"嘅先祖可能係比各位更早嚟香港, 但如果鄉紳派人士唔明白, 在法在理佢哋都只係普通市民, 而自覺係所謂"特權階級", 港獨成功也好, 一國兩制失敗也好, 佢哋都係第一班死

而所謂"依附"鄉事派人士嘅政治人物更應該明白邊個係多數邊個係小數
向亂花泥頭費說Οχι (希臘語: 不), 向天價加圍標標書說止め (AV語: 不要), 向跟進執修不力說non (法語: 不)

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

回復  layman

下次補選阿爺無理由搵方明正言順上呱,如果係佢個d真係假獨立自打咀巴 ...
kimidaniel 發表於 2018-4-6 16:11

今次擺明新界佬籠裡雞作反,亦即大家利益已不能協調,我睇阿爺遲早收拾新界佬。

今次擺明新界佬籠裡雞作反,亦即大家利益已不能協調,我睇阿爺遲早收拾新界佬。 ...
layman 發表於 2018-4-9 10:48

而且對付呢班土豪劣紳係送人頭送民望畀奶媽

而且對付呢班土豪劣紳係送人頭送民望畀奶媽
何偉濤 發表於 2018-4-9 11:07

呢班友貪得無厭,以為「原居民」大晒,乜都要有著數……
支持香港政府將丁權設限期……

回復 38# layman

永世優惠,著數攞晒,点解無劃線一日吖!很多不是自用,賣俾髮剪傷揾銀!

回復  layman

永世優惠,著數攞晒,点解無劃線一日吖!很多不是自用,賣俾髮剪傷揾銀! ...
klpercy 發表於 2018-4-9 12:17

班友以為玩嘢可以逼阿爺就範……