返回列表 發帖
話時話, 上星期去咗朗廷酒店唐閣, 水準高, 不愧米記3星
newbie 發表於 2018-3-20 12:50 PM

一人千鬆D食米三星....性價比ok...

一人千鬆D食米三星....性價比ok...
Hellomoto 發表於 2018-3-20 15:47

對, 餐牌唔會點轉, 不過勝在穩定, 熟能生巧

RE: 有冇酒席介紹

回復 38# newbie

南非鲍味道,比東非好,南非差日本幾级,個人覺得無嘜鮑味!

我最近食過東港城圍餐間百XX 食都OK

回復 42# newbie

耐左問題出現,食客食左两、三次會覺悶,無左新意,朋友去"頂哥阿野厨房"幾次,都話貴兼唔多值!人是這樣的,對住老婆(公),都會對省鏡異性望两眼

又冬蟲草又5頭花膠....

南非網鮑係鮮鮑, 唔係貴嘢
newbie 發表於 2018-3-20 14:55

菜單上是“鮮冬蟲草”,唔知是什麽!冬蟲草何來有“鮮”的?
冬蟲草一萬一兩,如果肯落兩錢落個湯度都話抵番,但如果是所謂“冬蟲草花”就太過搵笨了。

評分人數

• newbie

菜單上是“鮮冬蟲草”,唔知是什麽!冬蟲草何來有“鮮”的?
冬蟲草一萬一兩,如果肯落兩錢落個湯度都話 ...
LD5 發表於 2018-3-21 11:51 AM

捉條新鮮菜蟲撈埋蟲草花,算吾算新鮮虫草?

如果係38888,我覺得已經唔係睇食乜。我會expect好似我當年初出黎做野時,老細帶我地去中國會食飯,差唔 ...
dcmarco 發表於 2018-3-20 13:39

呢個價錢可以半島 Spring Moon 包房,不用食的唔知是什麽的“海味”

捉條新鮮菜蟲撈埋蟲草花,算吾算新鮮虫草?
Hellomoto 發表於 2018-3-21 12:06

哈哈,係架,可能一條不夠,一圍12條新鮮菜蟲,重補身過冬蟲草,拿埋創意新菜式大獎!

仲有果隻金萵白<雪藏>澳洲大龍蝦, 都相當可疑

評分人數

• LD5