返回列表 發帖
我估計$170傷殘位,$180山旮旯死角位,$190正常唔近出入口位, $200比較近出入口位, $210好近出入口位 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-11 10:50

希望係咁啦, 如果唔係, 我所謂"買車大計"就無機會實現

PS. 昨晚考察過停車場, BBA (E-Class, 5系, A4/6) 為數唔少, 仲有好幾架Tesla, 仲有一架經典豐田皇冠, 街坊們真有錢, 我可能係最窮一戶 ...

呢次抽唔到真係有排煩喇, 月租真係頭痕了

呢次抽唔到真係有排煩喇, 月租真係頭痕了
StreetBoy 發表於 2018-4-11 10:58

原來閣下就係靚車擁有者之一

原來閣下就係靚車擁有者之一
何偉濤 發表於 2018-4-11 11:00

我架錢七來姐, 如果真係好彩抽到個車位, 真係用LV銀包但係得張廿蚊紙

我架錢七來姐, 如果真係好彩抽到個車位, 真係用LV銀包但係得張廿蚊紙 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-11 11:07

我都想知點解車位天價, 早前問過租停車場點排位, 負責人話要"有車 (要牌保證明) 先排得"

PS. 有同冇係1同0分別

係日出康城, 車位有買貴無買錯....

係日出康城, 車位有買貴無買錯....
Hellomoto 發表於 2018-4-11 11:16

我想問首都領都車位可唔可以分租畀非屋苑(群)人士?

我知道九龍塘某些豪宅車位一比一, 咁有些唔需要用車嘅業主會將車位租畀街外人泊, 有些租客係車行用來存車

回復 17# 何偉濤

可以出租予非業主或租客,除非業主願意做入大厦咭,否則只可出入閘bar咭,要做步兵行車路,泊車及攞車!

我都想知點解車位天價, 早前問過租停車場點排位, 負責人話要"有車 (要牌保證明) 先排得"
...
何偉濤 發表於 2018-4-11 11:13

車多位小, 邊有辦法唔天價

平均200萬成交,点會平賣吖?