返回列表 發帖
我想問首都領都車位可唔可以分租畀非屋苑(群)人士?

我知道九龍塘某些豪宅車位一比一, 咁有些唔需要 ...
何偉濤 發表於 2018-4-11 11:18 AM

領都MO吾對牌薄....

我想問首都領都車位可唔可以分租畀非屋苑(群)人士?

我知道九龍塘某些豪宅車位一比一, 咁有些唔需要 ...
何偉濤 發表於 2018-4-11 11:18

可以,不過,唔係居客租車位機會極微

我都想知點解車位天價, 早前問過租停車場點排位, 負責人話要"有車 (要牌保證明) 先排得"
...
何偉濤 發表於 2018-4-11 11:13

租車位要牌薄,買車位不用吧

可以,不過,唔係居客租車位機會極微
chachalee 發表於 2018-4-11 13:17

點解我提九龍塘某些豪宅有車行租車位擺等賣或trade-in車係因為 1) 我聽聞過有"換車泊", 2) 有些屋苑停車場變過做汽車展銷會場 (而M公司訂明緻藍天車位畀業主及其真實賓客泊車, 唔可以用作汽車銷售用途)

租車位要牌薄,買車位不用吧
chachalee 發表於 2018-4-11 13:24

如果要, 我即刻上某車網, 幾萬元買一架代步工具

回復 23# chachalee

牌薄記錄車位的用車,可多過一輛進入名下車位,但每次只限一輛在場,最多三張入埸咭登記,車輛數目,印象中是不多於三部!

回復  chachalee

牌薄記錄車位的用車,可多過一輛進入名下車位,但每次只限一輛在場,最多三張入埸咭登記 ...
klpercy 發表於 2018-4-11 14:20

三期係得兩張咭登記入埸, 月租一部車, 私位兩部車

回復 27# StreetBoy

收緊左!大富贵幾部車,如果得一個車位,都幾頭痕!都喺"手刀"mo鬆手好多

點入飛?不是業主抽得嗎?

點入飛?不是業主抽得嗎?
iso_qq 發表於 2018-4-11 22:59

8#咪答左你, 三期業主優先, 賣唔晒先公開發售, 到時就先到先得, 不過我估賣唔晒嘅機會好細