返回列表 發帖
8#咪答左你, 三期業主優先, 賣唔晒先公開發售, 到時就先到先得, 不過我估賣唔晒嘅機會好細 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-12 10:14

明白, 想信一定賣晒

請問三期車位比例如何?三期住客是否很多是租戶?

求高人指點?

我反而想知賣完之後啲月租點安排, 又大抽籤一次, 定係出售左嘅位, 個月租客就要走, 總之都係煩

我反而想知賣完之後啲月租點安排, 又大抽籤一次, 定係出售左嘅位, 個月租客就要走, 總之都係煩 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-12 12:51

領都MO 之前做法,會通知所有停車場租客,在賣車位前,在某一天限期全部要搬走!
例如車位成交日6月一日!咁租停車場限期係5月31日!

我反而想知賣完之後啲月租點安排, 又大抽籤一次, 定係出售左嘅位, 個月租客就要走, 總之都係煩 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-12 12:51

領都MO 之前做法,會通知所有停車場租客,在賣車位前,在某一天限期全部要搬走!
例如車位成交日6月一日!咁租停車場限期係5月31日!

5月31日晚上,所有車主要將自己的車放在為自己購買了的停車位內

例如車位成交日6月 ...
chachalee 發表於 2018-4-12 14:27

三期總共330個車位, 第一水賣左100個左右, 其餘車位留作出租, 扣埋時租同傷殘位, 即係現時大約有200個月租, 而家話再賣90個(擋住先), 咁即係仲有110個位可月租, 有90人冇得租, 問題係點樣定邊90人冇得租? 200人大抽獎一次或是賣左果90個位走就走果90個(呢個機會最大)? 但點解全部停車場租客要搬走?

三期總共330個車位, 第一水賣左100個左右, 其餘車位留作出租, 扣埋時租同傷殘位, 即係現時大約有200個月 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-12 15:26

請問洗唔洗填寫意向書?如果要,Mo 會統計想買嘅人數,作出部署。有可能會加推!

三期總共330個車位, 第一水賣左100個左右, 其餘車位留作出租, 扣埋時租同傷殘位, 即係現時大約有200個月 ...
StreetBoy 發表於 2018-4-12 15:26

請問現正租金多少?

現在車位真係好貴和環境不一樣,當年領都買車位仲有地產代理回贈,有幾千蚊

唔止幾仟,當年係地產3个佣,一般刀回一半
sum