返回列表 發帖

d無品嘅人揼垃圾揼到一地都係

領峯第6座
由走廊一路到垃圾房成地都係垃圾痴線
d清潔工人都麻麻地
地上d垃圾汁過左好多日先清理

我住果層都係, 有個印僱拉住垃圾袋拖行攪到污水流到一地都係, 佢重要鞋到冇著又踩返屋企, 真唔明個戶主有冇理過佢。我即時通知座頭搵人上嚟清潔。夏天如果不即時清潔蚊蟲滋生就麻煩了。

呢D唔係一時一日係咁. 佢地未來之前本身已經係咁. 已經剩下只得係錢,咩野都無,禮義廉只係無恥姐. 而家係無知無法全無. D狗屎狗尿一地都係.搭shuttle bus 打尖成家人插入隊佢地都得.搭Lift唔拍卡唔按鈕頂係門口爭位.

無公德心的鄰居叫人憎厭!

但清潔工人唔係都有責任清理架咩?
我之前住過首都,覺得首都乾淨好多,起碼地下垃圾同污水都好快清理

但清潔工人唔係都有責任清理架咩?
我之前住過首都,覺得首都乾淨好多,起碼地下垃圾同污水都好快清理 ...
wxyz=) 發表於 2018-6-6 23:59

唔係有意對你有什麼意見, 有工人清潔唔等於要可以任意拋垃圾. D工人咁樣會好快唔撈. 羊毛出在羊身上
係自由公平的社會點解會係咁.
http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20180607&sec_id=15335&s=0&a=20413701

屋苑清潔人人有責, 不能將責任全推在清潔人員身上

評分人數

newbie 發表於 2018-6-7 09:11

無錯, 其實大家買得樓, 公眾地方都係大家有份畀錢買, 都係"屋企"一部分

newbie 發表於 2018-6-7 09:11

二期清潔人員都分兩批。夜晚專倒垃圾果批d蘇州屎,都係要早更頂。推責上下左右都有。

回復 9# dcmarco

明益清潔公司,多咗一項揾錢途徑!支出多咗,清潔唔喺好吨!