返回列表 發帖

樓下食煙,搞到屋企好大陣煙味

呢兩個月樓下差唔多日日早晚食煙,搞到屋企好大陣煙味,露台d衫都俾煙燻
有一日仲試過房開住冷氣成晚煙味,唔知係唔係煙灰入左冷氣機抽風位
請問大家有冇試過類似情況?點解決?同管理處設訴?

同座頭講係第一步,唔掂就一同和保安上門,再係咁,就私了,輕就用空氣清新對付,中就去狗店買敎狗狗小便噴濟。重就用殺虫水。
請小心慎用,免傷隣居情
我係嗰無學識嘅小無賴

回復 2# wyk

買幾樽国產臭腐乳,風水學中……氣煞,睇佢死未!

依個問題我都有,數年前搬入嚟,樓上經常掉煙頭,搞到每次都要揾保安上嚟影相兼出通告,到近排又到樓下搬咗一家幾口兼外籍人仕入嚟,男戶主晚晚揸杯啤酒係露台食煙,搞到坐係廳睇電視都好大陣味,要閂露台門先得,大熱天時要閂咗門先睇電視,真係慘!!

依個問題我都有,數年前搬入嚟,樓上經常掉煙頭,搞到每次都要揾保安上嚟影相兼出通告,到近排又到樓下搬咗 ...
simonkcng38 發表於 2018-8-20 17:53

有無想過日日煎鹹魚?鬼佬好怕呢種味,到時佢唔會坐出露台。

回復 5# layman

臭腐乳平好多,在深圳超市,買一樽王致X,效果一樣,十幾元一樽,咸鱼幾十蚊一斤

回復  layman

臭腐乳平好多,在深圳超市,買一樽王致X,效果一樣,十幾元一樽,咸鱼幾十蚊一斤 ...
klpercy 發表於 2018-8-21 12:20

日日腐乳炒通菜,正!
個鬼佬仲敢出來?!

回復 7# layman

不是腐乳,是臭腐乳,颜色是墨綠色,味道好勁!隻手摸過,最小幾粒鐘,沒有臭味残留!

回復  layman

不是腐乳,是臭腐乳,颜色是墨綠色,味道好勁!隻手摸過,最小幾粒鐘,沒有臭味残留!{:9_2 ...
klpercy 發表於 2018-8-21 13:04

沒有臭味殘留,咁有乜咁巴托?!

回復 9# layman

一開樽蓋