返回列表 發帖
回復 6# 何偉濤

在候机室,要再安檢???

回復  何偉濤

在候机室,要再安檢???
klpercy 發表於 2018-7-6 10:49

YES

回復 7# noodleprince

#9????

忍耐我是有,只是替一些其他原因乘客角度看,希望你繼續耐性+耐力!

回復 10# noodleprince

我不是坐平航,是特選雞票喎!

回復 9# klpercy

在上海, 5小時的空管延誤, 不是最慘, 小弟最長是8個小時. 起初是生氣的, 延誤得多就慣了, 無法子的.

如果在機上等都要5小時, 下機就可能10小時, 比你選擇, 你會如何?

回復 14# klpercy

不是耐性這樣簡單, 是無奈

正如你塞車困在公路上, 總不好下車等, 整造更大混亂

回復  klpercy

不是耐性這樣簡單, 是無奈

正如你塞車困在公路上, 總不好下車等, 整造更大混亂 ...
noodleprince 發表於 2018-7-6 10:57

同意, 空域管制通常係因為空管問題, 但有時係因為國防需要甚至係安全需要, 係好無奈, 撞上係國泰航空航班, 算係唔好彩

至於報導針對國泰, 我就覺得方向報攻擊國泰同內媒21世紀經濟導報攻擊國鐵一樣, 背後都有目的

回復  klpercy

在上海, 5小時的空管延誤, 不是最慘, 小弟最長是8個小時. 起初是生氣的, 延誤得多就 ...
noodleprince 發表於 2018-7-6 10:55

如果內地空域管理做得比而家好, 京滬高鐵可能會淪為大白象 (外國經驗指1000公里內高鐵比飛機效率高, 但京滬高鐵超過咗呢個黃金距離) ...

回復 17# noodleprince

不是你和我有否耐性,其他人也有他的問題,你有無坐5小時塞車,車上有女小孩急急急尿!你可以,不一定代表其他人,我是用不同角度看啫!