返回列表 發帖
回復  noodleprince

不是你和我有否耐性,其他人也有他的問題,你有無坐5小時塞車,車上有女小孩急 ...
klpercy 發表於 2018-7-6 11:01

至於飛機晌地面用唔用得廁所, 據我所知應該用得, 甚至在需要時地面上照可以派發膳食 (國泰點做又另一件事, 我斷估佢哋會開放廁所畀乘客)

回復 21# 何偉濤
巴士吖!你看看内容

回復 20# klpercy

這個情況, 小弟都有試過, 唯有用個小膠袋, 說真的是無奈,
在大巴上, 一個人下車, 就有一車人下車,
一車人下車, 就會所有人都下車, 結果公路都是人, 一旦可行車了, 人們才急急上車, 又因為路面都是人, 塞上加塞, 我想在國內行走多了, 肯定見識過

回復 23# noodleprince
你、我得,其他人吖!

回復  何偉濤
巴士吖!你看看内容一
klpercy 發表於 2018-7-6 11:07

部分長途巴士可以選裝集便器廁所, 當然香港絕大多數長途城際巴士營運商係唔會裝嘅, 國內就部分有部分無, 而且衛生狀況自己衡量 ...

回復 24# klpercy

不是自己, 我就用個水樽啦, 是同行的小女孩 只有3歲

回復  noodleprince
你、我得,其他人吖!一
klpercy 發表於 2018-7-6 11:08

講返飛機或者有集便器廁所嘅鐵路列車, 如果話營運商因為延誤唔畀乘客用就無乜可能

回復 26# noodleprince

小朋友分乖乖坐定定,有啲孫悟空上身!

部分長途巴士可以選裝集便器廁所, 當然香港絕大多數長途城際巴士營運商係唔會裝嘅, 國內就部分有部 ...
何偉濤 發表於 2018-7-6 11:10

急起上來, 無法

回復 27# 何偉濤

都話巴士,見過有小朋友,技術不精,巴士尾排有灘水