返回列表 發帖
"女仔同佢講,屋呢樣野,唔使諗啦,我叫爸爸俾間屋我哋住"

我真係住唔落 ...
何偉濤 發表於 2018-7-12 17:11

但, 我覺得佢好幸福,搵到一個唔貪錢,又愛佢嘅女仔。今日男仔冇屋, ≠佢係冇用,有一個愛佢嘅女人,support 佢,將來必有成就的!

學張家輝話齋,今日你冇丶不代表明天冇

評分人數

但, 我覺得佢好幸福,搵到一個唔貪錢,又愛佢嘅女仔。今日男仔冇屋, ≠佢係冇用,有一個愛佢嘅女人 ...
chachalee 發表於 2018-7-12 18:04

真係愛佢唔貪錢, 點解唔係兩個人出去由公居屋/租樓開始, 要夾埋男人去啃自己爸爸?!

男人真係有尊嚴係接受唔到呢個設定, 佢無出聲係知道, 係時候放棄, 但如果佢受得落, 呢個男人將來都唔會有乜大成就, 可能只係一條偽裝得好嘅廢柴

我反而會同個男人講, 無咁嘅財力或者能力, 不婚不成家其實都係一個利人利己嘅選擇

正常, 因為無地自容, 個男人仲有少少尊嚴就應該放手
何偉濤 發表於 12/7/2018 16:33

wyk 發表於 2018-7-12 18:10

呢個係我咁諗, 大家可以提出不同意見

回復 14# 何偉濤

我覺得你可能係佢老豆
我係嗰無學識嘅小無賴

回復  何偉濤

我覺得你可能係佢老豆
wyk 發表於 2018-7-12 18:13

當然無咁好啦, 但呢幾個回應係我作為父親嘅男子嘅一點感受, 住女方家人提供嘅地方其實唔係好過癮, 就算再豪再理想, 都同自己無關, 畀人知道背後唱"廢拉不堪", 就算講句話都未必理直氣壯, 何苦呢?

與其自己唔好受又畀人唱, 倒不如放手 ...

咁睇,如果真係愛個女仔,係咪唔應該咁計較?住响外父間屋度先,兩公婆儲幾年錢買樓,同時還返間屋俾外父。我識有人係咁。。。

我自己好彩啲,以前同老婆夾錢供人生第一間屋。。。

評分人數

真係愛佢唔貪錢, 點解唔係兩個人出去由公居屋/租樓開始, 要夾埋男人去啃自己爸爸?!

男人真係有尊 ...
何偉濤 發表於 2018-7-12 18:09

有冇諗過個女仔嘅感受!

回復 16# 何偉濤

我唔鼓勵趙完鬆

評分人數

• LD5

回復 19# wyk

哈哈