返回列表 發帖
白狼用過两部,最後一部用咗约两年,是一部頂揭滾筒机,裏面洗衣筒,其中一個蓋扣爛咗,收費嚇瓜人,要二仟 ...
klpercy 發表於 2018-8-22 17:25

代理中,信輕 還是我的至愛,好幫得手。parts keep得耐,收費又合理。

最終回,事後檢討:
1. 發覺個位真係有82.5cm高!!! 可能之前整爐頭或洗衣機的,已經整蹋右邊檯面,所以裝飾木條緊貼部機。

事前度,82cm都無。

2. 無論拆唔拆木條,應該自己或揾人幫手加L鐵在近雪櫃一邊的垂直木板,頂實個台面。本身個櫃設計有問題(或裝嵌漏左?),無理由有一角台面係無固定承托。
右前方係無野托,只有玻璃膠。

3. 如果搞好承托問題,拆左木條有850高,會多好多好多選擇。可放L朱8kg model,或西門紙新款的6.5kg model (7/8kg model未計門最少有寫55cm深,又係頭痕)
台面下蹋了最少5mm,托正係多返5mm高,但唔拆木條都危,如飛頂後多過82cm都未必入到。

4.整體上唔錯,真係靜。
- 有30分鐘快洗,只限2kg,去完運動或唔想d衫放咁耐,都係一個選擇。
- 滾桶較crystal淺,放衫有時會碌返出黎。
- 唔知點解LG d program default 係40度水,自己調返30度。
- 門的銀色係電度,唔係不鏽鋼。
- 唯一憂慮係唔知個touch panel有幾耐用。

明暗 明暗 明暗

回復 11# dcmarco

我是優先選擇,信兄代理的產品,傻你的產品,也是我的討厭牌子,維修收費不合理,部手機話人為因素,保養期内,竟然要收$80檢查費,佢老味!

Macro.終於無租樓,自買物業?
我係嗰無學識嘅小無賴

最終回,事後檢討:
1. 發覺個位真係有82.5cm高!!! 可能之前整爐頭或洗衣機的,已經整蹋右邊檯面,所以裝飾 ...
dcmarco 發表於 2018-8-22 23:30

多謝分享,尤其是木條同個柜的問題……

Macro.終於無租樓,自買物業?
wyk 發表於 2018-8-23 10:45

租樓都要換洗衣機。同業主講好budget,1:1出資。

多謝分享,尤其是木條同個柜的問題……
layman 發表於 2018-8-23 11:45

如果個個單位都係咁情況,我覺得CK應該要免費幫業主加固。

如果個個單位都係咁情況,我覺得CK應該要免費幫業主加固。
dcmarco 發表於 2018-8-23 12:31

……椽木求魚……

……椽木求魚……
layman 發表於 2018-8-23 13:45

旗一定要插左先,唔得無人會理。

New Washing Machine 1.jpg
領都6座