返回列表 發帖
我幾享受這裡的寧靜,也習慣這種生活模式

享受了多年寧靜,我地之後最終都會得到…
好依坑口咁,放假出街行唔到直線
好似寶琳咁,商場永遠有裝修塵埃及天那水味
好似將軍澳咁,無盡的扮高級食市。

大家唔使心急
明暗 明暗 明暗

享受了多年寧靜,我地之後最終都會得到…
好依坑口咁,放假出街行唔到直線
好似寶琳咁,商場永遠有裝修塵埃 ...
dcmarco 發表於 2018-10-3 06:53

我中意呢句: "將軍澳咁,無盡的扮高級食市", "安倍晉3B"商場有不知所謂韓式炸雞

而全區無一家似樣嘅咖哩屋, 有次見到有天竺裔街坊晌大記買咗四盒咖哩雞飯, 而大記咖哩出名差勁

回復 12# dcmarco

一諗到咁真係恐怖

回復  dcmarco

一諗到咁真係恐怖
kimidaniel 發表於 2018-10-3 09:38

新都城二期商場差不多塊塊地磚都有崩花要換, 痕雞搞乜?!

回復 15# 何偉濤

咁我又無望地下, 我多數望ceiling, 見到好多漏水漬像

回復 11# pwan

同意!返家時可以聽到鳥兒回巢的聲音,好舒服喔

回復  何偉濤

咁我又無望地下, 我多數望ceiling, 見到好多漏水漬像
kimidaniel 發表於 2018-10-3 09:51

痕雞都好似腸肛咁漏水?!

痕雞都好似腸肛咁漏水?!
何偉濤 發表於 2018-10-3 13:06

其實起左咁耐漏水都好正常,但佢翻新商場個方法、進度及手工,真係太差。
而家百街又大裝,真係不如叫"裝修之城"。我真係未見過一個商場可以咁。基本上係虐待商場員工及顧客。

其實起左咁耐漏水都好正常,但佢翻新商場個方法、進度及手工,真係太差。
而家百街又大裝,真係不如叫"裝 ...
dcmarco 發表於 2018-10-3 13:29

新都城二期翻新後地磚崩花嚴重到要換晒

將中已經夠似迷宮, 但裝修後個體驗唔錯