返回列表 發帖
班人會話有人無銀行戶口,乜乜物物。你睇果班收四千蚊都嫌三嫌四既人d咀臉,真係倒落海好過比佢地。 ...
dcmarco 發表於 6/1/2019 22:12

我冇記錯嘅話,當年冇銀行戶口嘅人就去郵政局領取, 你唔要你畀我啦

RE: 公共交通補貼計劃

回復 6# dcmarco

点攪都無份受惠,1個月坐車不超二佰……

回復  dcmarco

点攪都無份受惠,1個月坐車不超二佰……
klpercy 發表於 2019-1-7 14:43

因為你係有車階級

回復 13# 何偉濤

如果隧道都入賬,咁我就有份喇!

step 1 -> do 都會票,step 2 -> do 八達通

即係每個月要登記張都會票

step 1 -> do 都會票,step 2 -> do 八達通

kimidaniel 發表於 2019-1-17 12:12

無錯, 因為都會票唔係"住"晌八達通上面, 唔登記係唔知買咗, 仲有新渡輪假日來回票都係要登記先可以回水

利申: 我接觸過呢個計劃

kimidaniel 發表於 2019-1-17 12:12

你可以一個月登記多過一張都會票

評分人數

回復 17# dcmarco

都會飛得個40日限用40次,對坐寫字樓嘅人來講送10張都得物無所用(除非$4都用佢)

回復  dcmarco

都會飛得個40日限用40次,對坐寫字樓嘅人來講送10張都得物無所用(除非$4都用佢) ...
kimidaniel 發表於 2019-1-18 09:00

任何超過$10.5市區線旅程都值回票價, 40次對應返20日工 (M記應該做過市場研究), 君不見由康城出旺角要超過$10嗎? 油麻地更係

利申: 都會票使用者, 認為過海值回票價

回復  dcmarco

都會飛得個40日限用40次,對坐寫字樓嘅人來講送10張都得物無所用(除非$4都用佢) ...
kimidaniel 發表於 2019-1-18 09:00

"一個人"正常就更係唔多過一張