返回列表 發帖
康城至灣仔八達通正票$14.7/程, 都會票$435/40程=$10.9, 不過你要考慮40日內要用得晒40程 ...
StreetBoy 發表於 2019-2-13 13:00

咁唔使每次都計到足,基本上區外(除藍田至鑽石山),都過十蚊。平均計一定平過唔用,除非成日坐巴士或的士出入。

勉強夠買個包吃!攪一大爛餐,在下唔達標!
klpercy 發表於 2019-2-13 13:37

計埋月尾買定今個月果張,一月買左三張都會飛,再加其它交通,總數$14xx。
預計有270補貼。放棄二月(用上個月買落的都會飛),下個月又再黎過。

40日,一定ok ,有時就到期,就比工人姐姐放假用
chachalee 發表於 2019-2-13 13:09

咁就緊係用都會票啦, 我16年搬來康城就用了, 我日日過海真係抵好多架

回復 32# dcmarco

嘩!你貢獻咁多!回贈也應該!

咁就緊係用都會票啦, 我16年搬來康城就用了, 我日日過海真係抵好多架
StreetBoy 發表於 2019-2-13 15:52

我返灣仔, 真心抵用

咁唔使每次都計到足,基本上區外(除藍田至鑽石山),都過十蚊。平均計一定平過唔用,除非成日坐巴士或的士 ...
dcmarco 發表於 2019-2-13 13:44

有冇人留意到其實將軍澳交通費並唔係市區, 同新界東同級?!

都會票係畀時常需要跨區出入嘅乘客而設

康城至灣仔八達通正票$14.7/程, 都會票$435/40程=$10.9, 不過你要考慮40日內要用得晒40程 ...
StreetBoy 發表於 2019-2-13 13:00

估記M記係做過市場研究, 40程車返過海工20日, 唔怕你坐就怕你唔坐

估記M記係做過市場研究, 40程車返過海工20日, 唔怕你坐就怕你唔坐
何偉濤 發表於 2019-2-13 16:08

我記得初初用係30日內要用, 我試過放幾日假後用唔晒, 改左40日內好好多

評分人數

回復  dcmarco

嘩!你貢獻咁多!回贈也應該!
klpercy 發表於 2019-2-13 16:03

只係將兩個月既數推前先可以有咁多。另外日日帶阿仔返學,短途都貢獻唔少。

何偉濤 發表於 2019-2-13 16:08

如果假日唔比用,就好難用得晒。