返回列表 發帖

又到要開抽濕機季節

今日兩機齊開。
地面出水,工人都唔會開抽濕機,所以靠佢地,屋都快殘d。
明暗 明暗 明暗

今早请晨去取車,遠見車場内位置有霧,出到馬路,安全起見,打開車的霧燈,大部分車都不敢開得太快,還是有併命山狼出現,唔知死!

依d時間,科大對開一段清水灣道,乜都睇唔到。
明暗 明暗 明暗

今日兩機齊開。
地面出水,工人都唔會開抽濕機,所以靠佢地,屋都快殘d。 ...
dcmarco 發表於 2019-2-21 08:24

昨晚已經進入"緻潮濕", "緻發毛"狀態

今早更好似DOOM I 三部曲一樣 (Phobos Anomaly / Deimos Anomaly 兩關), 變成"HEMERA ANOMALY" (25樓以上睇唔到), "CAPITOL ANOMALY" (首都除基座外消失), "LE PRESTIGE ANOMALY" (領都消失)

開左成個星期了

抽濕机不及冷氣機,2019年.....冷氣開動了

抽濕机不及冷氣機,2019年.....冷氣開動了
klpercy 發表於 2019-2-21 12:47

抽濕機不及冷氣機?唔會啩……

回復 7# layman

抽濕机只能局部位置有作用,間屋仲喺濕濕地感覺,冷氣一開,全屋爽晒!你試下效果喇!所以正確叫"空調",在冬天開冷氣,好過開熱氣,舒服好多架!

回復  layman

在冬天開冷氣,好過開熱氣,舒服好多架 ...
klpercy 發表於 2019-2-21 13:43

問題係腸肛同基佬晌緻藍天提供嘅空調只能製冷, 連抽濕功能都係靠長期開動壓縮機, 無法控制室內溫度

我一向只開抽濕機,呢幾晚在廳兩機齊開,覺得係乾爽好多。