返回列表 發帖
依家遲到無乜事,而且有校巴司機作證,應該唔使罰。
以前遲到要罰留堂…… ...
layman 發表於 2019-2-26 11:05

一次半次無所謂,但阿仔學校果架走幾轉,最後一轉先到康城,開學初期日日差唔多夠鐘先返到。為免影響小朋友心情及對守時的慨念,最後都係自己帶返學、工人帶放學。

好唔好唔好令康城不安?
何偉濤 發表於 2019-2-26 11:21

政客不是想居民安居,因為一旦「安居」,政客就無位踩住上,一定要搞大龍鳳……

一次半次無所謂,但阿仔學校果架走幾轉,最後一轉先到康城,開學初期日日差唔多夠鐘先返到。為免影響小朋 ...
dcmarco 發表於 2019-2-26 11:22

我小朋友校車相反, 康城係上車第一站

一次半次無所謂,但阿仔學校果架走幾轉,最後一轉先到康城,開學初期日日差唔多夠鐘先返到。為免影響小朋 ...
dcmarco 發表於 2019-2-26 11:22

好丫!親子啊!每日最少有廿分鐘同阿仔傾偈。

好丫!親子啊!每日最少有廿分鐘同阿仔傾偈。
layman 發表於 2019-2-26 11:27

但如果肛鐵出事的話 ...

何偉濤 發表於 2019-2-26 11:31

唔會次次都咁大鑊啩……

何偉濤 發表於 2019-2-26 11:31

兩邊一齊出事,仲有單車

政客不是想居民安居,因為一旦「安居」,政客就無位踩住上,一定要搞大龍鳳…… ...
layman 發表於 2019-2-26 11:24

某些政客係希望康城街坊當佢係"我們的最高司令官同志"一樣

唔會次次都咁大鑊啩……
layman 發表於 2019-2-26 11:32

我睇咗上次肛鐵出事嘅報告, 出事原因係信號系統reset後夾唔返, 跟住火燒連環船BOOM咗

(信號系統供應商係法國阿爾斯通同德國西門子!!!!!!!!)

我睇咗上次肛鐵出事嘅報告, 出事原因係信號系統夾唔返, 跟住火燒連環船BOOM咗

(信號系統供應商係法 ...
何偉濤 發表於 2019-2-26 11:34

如果係國產機,班友仲唔大唱特唱咩……
真係越來越覺得班反對派係漢奸……