返回列表 發帖

美朝越南锋會傾唔成

轉載東方 28/02/2019
美朝峰會未達協議 華外交部:欲聽美朝如何表述02月28日(四) 15:45 陸慷稱,中方很有興趣聽美朝雙方對此次「特金會」如何表述。(法新社圖片)美國政府證實,美朝領導人第二次會晤未能達成協議。中國外交部發言人陸慷周四(28日)召開例行記者會時表示,中方很有興趣聽美朝雙方對此次「特金會」如何表述;又稱過去1年多,朝鮮半島局勢出現重大轉機,半島問題重回政治解決的正確軌道,成果來之不易,值得珍惜。 陸慷續稱,半島形勢過去幾十年的發展變化,其波折與曲折經歷已顯示,堅持對話協商是唯一出路,相向而行才能保證行穩致遠。他表示,中方非常希望美朝雙方能繼續保持和開展對話,互示誠意,能夠切實地尊重和照顧彼此的合理關切,共同致力於推進半島的無核化和半島和平機制的建立,而中方會繼續為此發揮建設性作用。 另陸慷指出,應中國外交部邀請,北韓外務省副相李吉成於周四訪華,期間中朝雙方會就兩國關係,以及共同關心的問題交換意見。

花美外交慣常手法,威逼利誘,遇到金大哥大不賣賬,倾唔掂!最惨牛河粉国,本想借機提高囯際名望,留足重本,老美帶金仔遊花園,只要聽話,俾啲經濟成果佢睇,以為金仔會流口水,結果一廂情願!金仔情願人民食樹皮!也不想被裸取!

所以唔好同鬼畜侵DEAL就係勝利, 夠狠嘅對等報復, 你搞華為高管, 我捉思科大佬
莫斯科 - 第三羅馬, 第二君士坦丁堡
日出康城 - 第三美孚新村, 第二太古城

Moscow - 3rd Rome, 2nd Constantinople
LOHAS Park - 3rd Meifoo, 2nd Taikoo Shing

回復 3# 何偉濤

所以中方都不再以礼相待,在世界通訊大会,插佢菱鏡事件,問問施諾登老美如何監聽盟友老頂!

回復  何偉濤

所以中方都不再以礼相待,在世界通訊大会,插佢菱鏡事件,問問施諾登老美如何監聽盟友 ...
klpercy 發表於 2019-2-28 18:04

CIA, FBI, NSA有一群痴線佬, 對付佢哋要痴線過佢哋

花美外交慣常手法,威逼利誘,遇到金大哥大不賣賬,倾唔掂!最惨牛河粉国,本想借機提高囯際名望,留足重本 ...
klpercy 發表於 2019-2-28 17:12

我有個睇法, 其實係侵侵從來都無打算make deal, 而係睇到中國領導人無能無膽等機會攻打朝鮮, 以"滅金家, 解放朝鮮人民"為自己戰功 ...

(美媒報導, 鬼畜侵前任私人訟棍爆佢猛料, 可能夠彈劾)

回復 6# 何偉濤
個人相信中國領導人,不會笨到開战,消耗財才、人力!要打老美才会咁做!

回復  何偉濤
個人相信中國領導人,不會笨到開战,消耗財才、人力!要打老美才会咁做! ...
klpercy 發表於 2019-3-1 10:26

新羅馬人四面八方攻擊, 中央一味就當唔知唔畀人知, 貿易戰唔敢死摃到底同新羅馬人死過, 仲晌度吹大灣區

(成功咗, 意味有五千萬人口以上嘅自給自足經濟區, 晌歐洲夠實力獨立建國了, 泛民竟然睇唔到大灣區嘅"從未走過的可能性", 抵佢哋永遠無得執政, 莫講做開國元勳)

回復  何偉濤
個人相信中國領導人,不會笨到開战,消耗財才、人力!要打老美才会咁做! ...
klpercy 發表於 2019-3-1 10:26

但如果中國人再有機會晌呢次貿易戰失敗中翻身, 到80-90後親歷新羅馬霸道嘅人當上國家領導人, 會見到一個學盡新羅馬霸道手段, 更加敢於對外對抗敢於斷然對外用兵嘅中國, 呢個或者係好事

所以唔好同鬼畜侵DEAL就係勝利, 夠狠嘅對等報復, 你搞華為高管, 我捉思科大佬 ...
何偉濤 發表於 2019-2-28 17:28

耍無賴競賽……