返回列表 發帖
耍無賴競賽……
layman 發表於 2019-3-1 11:23

今日見過新羅馬霸道無賴 (對華為指控完全係"屈得就屈", 我新羅馬話你有偷窺, 你就係偷窺狂), 中國60後領導人軟弱無能嘅80-90後青壯年人, 如果中國有機會晌貿易戰失敗中翻身, 佢哋當上國家領導後, 或者會見到一個學盡新羅馬霸道手段, 更加敢於對外對抗敢於斷然對外用兵嘅中國

PS. 新羅馬人話畀全世界聽, "強權即是公理", 如果中國人仲有翻身之日, 就唔好怪"以新羅馬霸道還於新羅馬之身"

轉載東方 28/02/2019
美朝峰會未達協議 華外交部:欲聽美朝如何表述02月28日(四) 15:45 陸慷稱,中方很有 ...
klpercy 發表於 2019-2-28 17:03

金小三如果真係棄核,可能就會變成利比亞第二,聽特朗普講嘢?你老美啦!

金小三如果真係棄核,可能就會變成利比亞第二,聽特朗普講嘢?你老美啦! ...
layman 發表於 2019-3-1 11:26

講返歷史, 天竺人當年宣佈擁核後面對國際制裁 (寨唐第一個出頭宣佈制裁天竺) 20年後有冇棄核?!

其實核不擴散條約係一條對小國不公平條約……
由一群有核武器的國家決定其他國家不可以有核武器……你哋有就得,人哋有就唔得?嗱!

其實核不擴散條約係一條對小國不公平條約……
由一群有核武器的國家決定其他國家不可以有核武器……你哋有 ...
layman 發表於 2019-3-1 11:32

當年天竺人宣佈擁核, 中國都無加入制裁, 免得過度刺激天竺 (天竺人擁核手法, 老師就係中國自己 )

回復 12# layman

伊拉克、利比亞……到伊朗,伊朗知老美口是心非,所以從不願棄核,只是控量,老美見回教伊唔聽佢舞,出手段逼就範!回教伊話知你,見無一有好下場!老虎就老虎!
     据核武監察組織統計,美、俄佔了全球,差不多九成擁有數目,究竟要防誰核武呢?老美心目中,只許人家擁有刀劍,重型軍械武器,由老美手握!

回復  layman

伊拉克、利比亞……到伊朗,伊朗知老美口是心非,所以從不願棄核,只是控量,老美見回 ...
klpercy 發表於 2019-3-1 12:10

侵侵上台後新羅馬直頭話"高新科技只可以由新羅馬造"

侵侵上台後新羅馬直頭話"高新科技只可以由新羅馬造"
何偉濤 發表於 2019-3-1 13:30

但佢未做到,要人等埋佢。

dcmarco 發表於 2019-3-1 14:27

仲有要人開後門畀佢監視第三方, 不過而家新羅馬嘅意思係"你無資格造創新科技, 只係我先有"

(新羅馬自己有"專利流氓", 當佢見到傳聞5G相關專利,華為手持30%, 就算一半係水可以繞過, 佢都怕華為玩專利流氓整佢)

dcmarco 發表於 2019-3-1 14:27

金小三挫一挫Trump 的氣勢都好,唔好以為成個世界要買佢怕。
同Trump講嘢就要比佢更硬。