返回列表 發帖
一啲啲啦,仲要睇係乜問題,佢哋有啲慣咗亂來,可以無任何底線…
layman 發表於 2019-3-4 12:03

留意下我無提標題嗰一家

中建華潤或者中移動呢類國企好強調合規合法, 佢哋好怕畀人捉到有事 ...
何偉濤 發表於 2019-3-4 11:44

會唔會內地工料都平,唔得就好易拆左再起,香港唔得。

會唔會內地工料都平,唔得就好易拆左再起,香港唔得。
dcmarco 發表於 2019-3-4 12:26

"終身責任制", 而家執漏要包一世嘅 (所以大件嘢唔敢太過份)

(不過如果用領都天井問題, 外牆重造可能平過局部執修, 泳池教訓唔夠嗎?! 緻藍天室內泳池M記學到教訓, 用泳池專家報告壓腸肛)

"終身責任制", 而家執漏要包一世嘅 (所以大件嘢唔敢太過份)

(不過如果用領都天井問題, 外牆重造可 ...
何偉濤 發表於 2019-3-4 12:28

執漏包一世?正噃!香港應該學啦!
班發展商賺完錢,拍拍屁股就走人!

執漏包一世?正噃!香港應該學啦!
班發展商賺完錢,拍拍屁股就走人!
layman 發表於 2019-3-4 12:52

大牌子電話都差唔多,如果要回收,代工的我估都要食唔少。

大牌子電話都差唔多,如果要回收,代工的我估都要食唔少。
dcmarco 發表於 2019-3-4 13:18

主要係指安全問題, 其他外觀或損耗唔會包嘅

主要係指安全問題, 其他外觀或損耗唔會包嘅
何偉濤 發表於 2019-3-4 13:53

呢個可以接受丫……但如何定義正常損耗?

呢個可以接受丫……但如何定義正常損耗?
layman 發表於 2019-3-4 14:58

有試過notebook display flat cable摺得多斷,又試過noteboook display coating容易甩,都要免費更換。條數唔知點計。

很多年前有部"傻你"牌子的MD机,買了十日,耳機接口有問題,上代理修理,話不屬保障範圍,收費绝不客氣!

很多年前有部"傻你"牌子的MD机,買了十日,耳機接口有問題,上代理修理,話不屬保障範圍,收費绝不客氣! ...
klpercy 發表於 2019-3-4 16:25

索尼罪大滔天, 百姓怨聲載道 ...