返回列表 發帖
回復 130# housepp

要問NEWBIE Expert

咦, 睇圖條路係入PTI, 唔係出康城路咩?
housepp 發表於 2016-5-23 09:56

newbie 發表於 2016-5-23 16:57

謝謝...

再請問...

看LAYOUT 加LANDSCAPE 是否動感那層, 部份由公園變了屬於7期設施, 但樓頂改成綠化?

看LANDSCAPE 圖垃圾房外空間也全部綠化?

從圖中估算, 那足球場會是維園那種7人場大小... (還是LANDSCAPE 圖不準確的?)

謝謝...

再請問...

看LAYOUT 加LANDSCAPE 是否動感那層, 部份由公園變了屬於7期設施, 但樓頂改 ...
housepp 發表於 2016-5-23 17:18

看layout plan 會清楚一點

垃圾房外是EVA, 唔會種樹

看layout plan 會清楚一點

垃圾房外是EVA, 唔會種樹
newbie 發表於 2016-5-23 17:23

如果動感部份變成7期私人...

動感公園細好多?

其實LANDSCAPE LAYOUT/DRAWING 有幾BINDING?  唔岩SCALE?

動感公園細好多?

其實LANDSCAPE LAYOUT/DRAWING 有幾BINDING?  唔 ...
housepp 發表於 2016-5-23 17:29

如果是屬於7期, legend會標示residential, 現在是標明open space, 所以不是7期私人

7期clubhouse 要去到+30.5

動感公園細好多?

其實LANDSCAPE LAYOUT/DRAWING 有幾BINDING?  唔 ...
housepp 發表於 2016-5-23 17:29

打個8折差不多

如果是屬於7期, legend會標示residential, 現在是標明open space, 所以不是7期私人 ...
newbie 發表於 2016-5-23 17:32

但勳感不是+17M 嗎,那邊標RESIDENTIAL,同SOCCER PITCH 同LEVEL。

但勳感不是+17M 嗎,那邊標RESIDENTIAL,同SOCCER PITCH 同LEVEL。
housepp 發表於 2016-5-24 06:21

動感公園是標open space 喎