返回列表 發帖

康城私家路段大塞車@26Feb2019

今早在康城私家路轉去環保路左線,有架私家車怕壞車,停左在路口,搞到康城私家路大塞車,顶死晒,由領都車場入口到首都再轉出環保路起碼25分鐘。外出坐地鉄快好多。不要坐穿巴!

大煲
hl1723 發表於 2019-2-26 08:07

-轉出去環保路就好順,唔明点解唔見交通警在路口維持秩序,好似熄左路口交通灯,人手控制,優先放在康城車出環保路,或者推左部私家車前-些去環保路轉角位,以腾空返條車路给車離開康城,唔駛d車頂死晒在康城私家車路。
其實我地mo有否報警求助,定私家路範圍要mo自已搞?

好多早上上學的校車在康城呆塞,搞到遲到。

以後mo會否有應變方案,因好多時都是出唔切車,搞到康城私家路段塞死頂死晒。

就係奇怪,出面都無塞,做乜我地會塞。
MO未訓醒?

我仔無坐校車,但我見阿仔學校校車仲塞在康城,八點半 ...
dcmarco 發表於 2019-2-26 08:28

在轉出環保路那路口斑馬線位有架私家車停左在路上,車後放左康城雪糕筒,出去由2轉1線,加上交通灯時間較短,所以咪顶死晒車路。
將來如商場开左,多車流,-樣好易塞死康城私家路段

無人order一定唔識做。可能連order果個都唔識。
道路阻塞問題,一定係報警。
如果MO話無辦法,咁我地就真 ...
dcmarco 發表於 2019-2-26 08:43

真是Premier级的管理,怕班保安見八点就收工,咪做少d,保安主管唔知係咪已換左衫等换班,話之康城私家車路打蛇饼,有港铁搭咪乜都…客務部班物業主任和經理當然冇咁早上班啦,所以這時是否真空冇人管?

咁推佢過對面啦
dcmarco 發表於 2019-2-26 08:59

現在9:15,車龍少左好多,但龍尾也去到三期下來的斜坡尾,冇顶返去领都,只是首都前面塞車。

依家遲到無乜事,而且有校巴司機作證,應該唔使罰。
以前遲到要罰留堂…… ...
layman 發表於 2019-2-26 11:05

有些是學校官方安排的校車,但有些只是褓姆車性質而已,所以未必有這種必然的待遇。